Sommar...

Sitter och kollar lite bilder från i somras, och det gör ju inte längtan efter semester mindre direkt. Även om det inte var sådär jättebra väder så hade vi det rätt skönt ändå. Det blev en del dagsturer ut i Stockholms underbara skärgård, är ju inte helt fel att sitta ute på däck en solig dag och bara njuta. Är förvisso rätt ont om just sådana bilder, men håll till godo med dessa.

       

Och så här kan det gå när vädret växlar...


Då har man shoppat.

Ett nytt objektiv till min kamera inköptes idag, ett Tamron SP AF17-50 F/2,8 XR. Fan va siffror det blev... Nu återstår bara att se om jag kan få ut nåt av det, som den amatör jag trots allt är. Men lite nya tekniska prylar är ju aldrig fel...;) En kortläsare som kopplas in via USB-porten på datorn blev det också, skönt att slippa kablar när bilderna ska läggas in. Om det nu funkar som det ska vill säga. Madde hittade en ny kameraväska också, bra eftersom jag har lagt beslag på den vi hade...haha.

Nu ska det sportas...

Då bär det snart iväg till racketthallen för lite badmintonspel igen, med min ordinarie partner denna gång. Ska bli skönt att, förhoppningsvis, få en riktig genomkörare. Det var ju några veckor sen sist, då det uppkommit diverse hinder som gjort att vi inte kunnat lira. Ska ta följe med Madde när jag går till tunnelbanan, hon har fått för sig att gå och träna. Där kan vi snacka om ett tag sen....;) Nu är det dags att dra. Heja mig!


Äntligen seger!

Det var fan på tiden att dom lyckades vinna, och dom gjorde en hyfsad match också. Snackar förstås om Färjestad, igen. Men det har ju visat sig ännu en gång att dom ska hålla sig i anfallszon, för försvarsspel behärskar dom inte. Snacka om att agera som yra höns när dom blir pressade i egen zon, och grymma problem att få ut pucken ur zon. Det finns lite att jobba på gällande den biten. Skönt att powerplay fungerade tillfredsställande idag, har ju varit lite si och så tidigare. Nu gäller det bara att fortsätta i samma stil framöver, och även på bortaplan. Det måste ju vinnas två matcher i Linköping, vilket inte är det lättaste. Men jag ler ikväll iaf...


Fredagskäk

Det blev en plankstek på Röde Orm, som ligger vid Mariatorget. Madde valde en pizza istället. Vi hade varit ute och handlat lite, och jag kände att det skulle bli för sent att börja laga mat när vi kom hem. En öl var intogs också till maten, var inte alls dumt kan jag tala om. Men nu är det hockey som gäller. Heja Färjestad!!!

Då är det snart helg igen.

Här sitter jag, med en kopp kaffe på arbetsveckans sista rast, och väntar på att få gå hem. Ska bli rätt skönt faktiskt, ungefär lika skönt som vilken fredag som helst. Försov mig lite imorse, dumma den som stängde av min klocka utan att jag fattade det...:) Att jag aldrig lär mig, endera går man upp direkt eller så snoozar man. Hur svårt kan det vara? Nej då, jag är så pigg att jag kan stänga av alarmet, jag ska inte somna om. Eller hur... Fick ta ett senare tåg, men kom i tid till jobbet. Jag brukar se till så jag är på jobbet lite tidigare i vanliga fall, närmare bestämt en kvart. Tycker det är skönt att kunna sitta och ta en macka och en kopp kaffe i lugn och ro innan jag börjar. Min sambo tycker jag är knäpp...:(

Hemma har vi tvättstugan, eller Madde har tvättstugan. Så otroligt olägligt att jag jobbar och hon slutade tidigt idag, jag blir sååå ledsen över det...;) Lilla Trouble är tydligen inte på hugget alls, så jäkla jobbigt. När ska hon bli bra?

Vem läser mig?

En stilla undran. Vem läser vad jag skriver, och hur hittar dom mig? Okej, mina vänner och bekanta förstår jag. Och även där jag varit inne och kommenterat bloggar själv. Men alla andra då, vart kommer dom ifrån?
Jag kan förmodligen vara världens sämsta när det gäller sånt här med datorer och internet. Hittar jag inte det jag ska på en gång så ger jag upp. Leta är inget för mig. Och internet ska vara så enkelt, man kan hitta allt man vill. Eller hur...

Hyra husvagn?

Skulle vilja få tag i en husvagn till v.23, helst så nära Karlshamn/Sölvesborg som möjligt. Det är nämligen Sweden Rock Festival som gäller då. Vi har campingplats på Norje Boke Camping, men ännu inte hittat nån vagn. Så om någon som läser denna blogg vet nån som har en husvagn för en hyfsat billig peng att hyra ut till oss så vore jag tacksam. Privat eller firma spelar ingen roll. Alla svar beaktas.

Vet att det låter som en annons, men det får ni ta. Jag börjar nämligen bli lite lätt desperat...

Det gäller att ligga i...

Vill man ha många läsare på bloggen så gäller det verkligen att skriva också. Märkte det igår, då jag inte pallade att ens slå på datorn när vi kom hem. Lånade Maddes dator en snabbis och skrev ett inlägg, men mer blev det inte. Kom förvisso hem rätt sent idag också, men nu kände jag att datorn måste bara slås på. Det kan ju vara något viktigt man missar...hehe. Sen så måste jag som sagt skriva lite här också. Statistiken är nu nere i marknivå och släpar, och det vore ju synd om den kraschlandade helt...:)

Välkommen hem Trouble!

Nu har våran lilla kisse kommit hem från sjukan och förhoppningsvis får hon stanna här nu. Men det jobbiga är att dom inte vet varför det är fel på henne. Hon känns bra, och alla prover ser bra ut. Märkligt värre. Hon är lös i magen och har feber. Först trodde dom lunginflamation, men nu verkar det inte så längre. Hatar att inte få ett klart besked. Det är mycket lättare om man får en diagnos, något att sätta fingret på. Då vet man vad som eventuellt kan göras för att det ska bli bra igen. Nu ska hon gå på antibiotika, se om hon svarar på det den här gången. Sen ville dom att vi ska ta tempen på henne varje dag, för att se så att det inte rusar iväg. Det är bara att hoppas att allt detta hjälper. Skönt att ha henne hemma iaf.

En repris, dock ej favorit...

Nu är det dags att spy lite galla över sl, Stockholms lokaltrafik, igen. Efter en halvrörig dag på jobbet var det då dags att åka hem. Det med vetskapen att vi skulle hämta Trouble på Djurakuten, och oron som gnagde. Vad är fel med henne, och varför? När jag och mina arbetskamrater kommer upp på perrongen, så ser vi ett tåg som står stilla en bit bort. På väg mot Stockholm, alltså tåget innan det vi skulle med. Jaja vårt tåg kommer in och vi kliver på, sitter och pratar som vanligt. Då förkunnar en röst i högtalarna att det är stopp i tågtrafiken mellan Södertälje hamn och Östertälje, men inget mer. Okej tänker vi, det rullar nog på snart. Efter några minuter så kommer det in ett tåg på spåret bredvid, som det också står Märsta på. Förvirringen är total. Några kliver av det andra tåget, några sitter kvar. Ingen verkar veta nånting. Sedan försvinner vårat tåg från tv-skärmen, och det på spåret bredvid är nästa på tur. Hmmm. Vi går ut för att se om vi kan få reda på något, och på den stora displayerna rullar följande text: Bussar ersätter mellan Sdt hamn och Östertälje. Och ingen jävel säger nåt. Ok, dags att trycka in folk från 2 pendeltåg i bussar. Oj så skoj. Går ner till hållplatsen och väntar, tillsammans med en hel armé av människor. Humöret sjunker drastiskt. Efter ca 10 minuters väntan, och ingen buss i sikte, så får vi den briljanta idén att GÅ. Undrar vem som kläckte den snilleblixten egentligen? Har aldrig gått den vägen, vet inte hur lång tid det kan tänkas ta eller exakt hur vi ska gå. Lysande eller hur? Så vi startar vår promenad, hyfsat glada trots allt. Det visar sig att vi går bredvid den väg som dessa ersättningsbussar ska köra, men inte en buss åt vårt håll ser vi. Vi möter dock en, full i folk. Men efter ca 25 minuter så är vi framme i Östertälje, och det visar sig att tågen går som dom ska. Hurra hurra vad vi är bra! Men då det har blivit förseningar redan så är det rätt så mycket folk på tåget, så det blir till att stå hela vägen till Stockholm...30 minuter!!! Ruggigt lyckad dag... Har väl aldrig varit överförtjust i sl, men det är ju inte bättre efter detta kan jag säga. Morr och fräs.

Men Trouble är hemma iaf, dock bara över natten. Madde ska in med henne imorgonbitti igen. Hon har varit så rädd där idag, knappt ätit och inte kissat alls. Hon är nog rätt så glad över att vara hemma nu. Vi vet dock inte så mycket vad det är för fel på henne. Lunginflamation är diagnosen än så länge, men alla prov är inte klara ännu. Det är bara att hålla tummarna att allt blir bra med henne. *Håller så dom blir vita*

Världens snyggaste förtält?

Kollar lite på gamla bilder, och hittade denna från Sweden Rock Festival 2007. Jag och min polare försökte länge och väl, men gav upp till slut. Ölen lockade mer. Sedan fanns inte alla grejer som behövdes för att få till en korrekt uppsättning, även om andra hävdar det. Men inte fan var det nån som var villig att hjälpa till. Men håll till godo och få ett gott skratt...

image42


Tänk om...

Skulle vara rätt så glad ifall våran lilla matvägrare till kattunge såg ut så här när maten kom fram...

image41


Varför går klockan så fort?

Nu är klockan då 21.30. Hur gick det till? Inget vettigt har jag fått gjort, bara suttit här och ugglat. Känns ungefär lika givande som ett stycke influensa, bortsett från att jag är piggare i detta tillstånd. Börjar känna att jag inte har tid att jobba längre. Förvisso brukar det inte bli så mycket gjort när man är hemma heller, men då finns det iaf möjlighet till lite "action". Och jaa, jag vet att tid finns bara man vill. Sägs det iaf, men jag är skeptisk. Jag är hemma ca 16.30 på dagarna, och slutar Madde också då så ska det börjas med maten. Äta, diska och sen duscha. Fan klockan hinner ju bli gonatt innan man är klar. Sen det viktigaste av allt, tiden framför datorn. Måste ju numera hålla denna blogg vid någorlunda liv, kan inte svika er mina vänner....haha. Tur att man inte har barn. Jag fattar inte hur föräldrar får tiden att räcka till, snacka om att planera bra för att fixa det. Vet att jag är lite gnällig, men det får ni ta. Hallå, det är mitt liv vi pratar om här. Ska nog komma på någon lösning, och när jag gör det så ska jag inte dela med mig.

P.s. Har nu redigerat lite då jag inte vet när jag kommer hem. Tur att Madde har koll....hmmm.

Jag ljög...nästan

Jag tror bestämt att jag lovade lite bilder på katterna. Men för att vara helt ärlig så var det inte många bilder som blev bra. Försökte främst att ta på lillan när hon lekte, så det var snabba ryck utan tanke bakom. Sikta och klicka liksom. Nikki låg förvisso stilla i sängen, men av nån anledning så lyckades jag inte där heller. Sopa? Tydligen så är det så. Men det kommer iaf två bilder som blev acceptabla.

 


Gotthard

Måste passa på att göra lite reklam för detta band. Har ärligt talat känt mig lite trött på dom ett tag, trots att jag inte ens lyssnat på dom. Konstigt värre. Men nu satte vi på en skiva här hemma, Human Zoo, och satan i gatan så bra det är. Hur kan man glömma bort, eller kanske förtränga, det? För mig en gåta faktiskt. Så för alla er som gillar melodiös hårdrock, och inte har koll på detta band. Dags för er att skaffa koll då. Gotthard var namnet... 

Mätt och belåten

Då har middagen intagits, förvisso ett tag sen men ändå. Ost- och broccolisoppa, funkade väl men jag vet inte vart dom gjort av broccolin. Den smaken var som bortblåst. Men sen till det goda...våfflor. Med grädde och jordgubbssylt. Där snackar vi grejer, kanske inte så nyttigt men jävligt gott. Man blir ju lite "äckligt" mätt dock, grädden som ställer till det. Men det är det värt...haha. Kaffe har jag också hunnit att få i mig, två koppar t.o.m. Och allt serverat, ordning på gumman här hemma...;) Måste dock försvara mig lite, disken stod jag för iaf. Så jag är inte helt kass. Nu återstår bara att försöka slite sig från den här saken framför mig, datorn alltså, och ta mig in i duschen. Inte det lättaste faktiskt. Det kommer upp lite bilder på katterna senare, dom har ju självklart terroriserats idag också.

Första arbetsdagen snart avklarad

Har nu en liten kafferast här på vårt lager, alltid trevligt med raster. Var tungt att gå upp imorse, har ju trots allt varit hemma i över en vecka. Men annars har det rullat på som vanligt, inga överraskningar här inte. Lite sen lunch pga lite strul, men det spelar ju ingen roll så länge jag får lunch. Stämplar ut 15.30, så det är inte så länge kvar. Arbetstiderna är det absolut bästa med detta jobbet, 07.30-15.30. Plus att jag har ett ganska fritt jobb, sköter mig så gott som helt själv. Och så länge jag gör det jag ska så är det ingen som "jagar" mig. Rätt nice. Jag trivs att jobba för mig själv, även om jag inte har några svårigheter att arbeta i grupp. Men det är alltid skönare att inte vara beroende av någon, men ändå ha folk i närheten om det skulle uppstå problem. Jaja jag återkommer väl när jag har kommit hem, hoppas bara att pendeln går som den ska. Hatar förseningar.

Ska jag sova nu?

Borde ju vara hyfsat utvilad efter all ledighet, så sova kanske inte behövs. Men samtidigt känns det som att sömn vore en bra idé, även fast jag inte är särskilt trött. Har ett stycke Aftonbladet som ligger här och väntar på mig, inköpt tidigare idag. Men jag fastnade vid datorn, vid matbordet, hockey framför tv:n och sen datorn igen. Jävla blogg och ta över mitt liv...:) Var ju ett tag sen jag ställde klockan...hmmm vad ska den stå på tro? Nåja så dåligt minne har jag faktiskt inte, bara lite selektivt dito emellanåt. Ska nog iaf försöka slita mig från denna apparat, ett stort steg på vägen. Lyckas man bara med det så är mycket vunnet, då finns inte så mycket att göra. Bara allt annat som skulle ha blivit gjort om jag inte suttit här. Satan vilket problem jag bygger upp nu....haha. Så alla där ute, sov gott!

Seg blogg!

Satan så irriterande det är när man inte kommer in på bloggen, eller kan kommentera andras inlägg. Vissa tider så är det ju helt omöjligt att göra nånting här. Det "roligaste" är när man skrivit ett inlägg, ska publiceradet. Och vips så är man utloggad. Skitskoj, verkligen jätteroligt. Antar att det är överbelastning, och om så är fallet så har jag en liten undran. Ska ansvariga göra nåt åt detta, eller ska man helt enkelt behöva söka sig härifrån? Till alla er som nu tänker vara lite lustiga, och typ skriva att det får jag väl ta reda på själv. Jag skriver inte detta för att få svar, utan mer för att få avreagera mig lite. Men visst, har ni svar så får ni gärna ge dom till mig.

Hata hockey!

No more tv-tittande ikväll. Fan så arg jag är nu, borde nog gå och lägga mig. För allas trevnad här hemma. Om nån kan lära ut lite hederligt försvarsspel till Färjestad så vore jag tacksam. Fruktansvärt illa spelat (?) i egen zon. Öhh vi kollar lite på pucken så får vi se vad som händer....ojdå mål i baken igen. Tur som fan att jag sitter hemma och inte i Löfbergs Lila Arena, nu kan jag iaf bara lägga ner det hela. Är rätt så jobbigt att åka från Karlstad efter en förlust, det är ju inte så att vägen känns kortare direkt. Men nu ska jag försöka lugna ner mig, lite kelande med katterna kanske hjälper. Annars får jag ta Madde istället...;)

Lite lek med bilder

Är inte i närheten av att kunna kalla mig nån expert på photoshop, men det är iaf kul att prova lite. Fråga mig inte vad eller hur jag har gjort, men resultaten blev rätt så coola. Eller nåt...

   


Hockey på TV

Nu börjar semifinalmatch 1 mellan Färjestad - Linköping. Självklart hoppas jag på hemmavinst. Bra för mig att kanal 9 visar denna match. Vad skulle jag annars ha gjort nu ikväll? Men nu ska jag följa grabbarna på isen...

Bevis

Här kommer några bilder för att bevisa att jag faktiskt varit ute på promenad. Det blev en sväng runt Ivar Lo-parken, underbart ställe med bedårande utsikt. Inte så upplyftande väder dock, men det är bara att gilla läget. Det var inte så kallt som jag trodde, även om det inte är någon värmebölja. Vårkänslorna får vänta ett tag till verkar det som.

         

Nu är det mat på gång, kyckling med ris och curry. Så nu har jag varken tid eller lust att sitta här och roa er längre...;)

Vad göra?

Sitter här och segar framför datorn. Borde nog ta en promenad eller nåt, men vädret är ju inte direkt lockande. Får nog ta och överlägga lite med min sambo, nåt måste vi hitta på känns det som. Kan ju inte sitta här som två dönickar hela dagen. Så så, rör på er slöfockar!! Jaja ska tänka på saken, och nej jag är inte splittrad alls. Åhh vad jag längtar ut i kylan och snön. Men nu skiner solen ser jag, kanske ska passa på nu. Borde kunna lura mig själv. Fint väder, fint väder, ut och gå.
Åt ju en tårtbit nyss, och det var inte vad jag behövde. Var inte alls god. Så just därför borde jag straffa mig själv med en "walk in the sun" så här på eftermiddagen. Kanske kan få några trevliga bilder på ett vårvackert (?) Stockholm. Ska tänka på saken.

Söt katt...

När Madde höll på och förde oväsen med dammsugaren i lördags, så höll Trouble till uppe på bokhyllan i sovrummet. Fick några coola bilder på henne. Håll till godo...

         

Då är snart ledigheten slut

Känns inte så kul att börja jobba igen efter så lång ledighet, även om den inkluderar sjukdom. Men det är rätt skönt att vara hemma har jag märkt. Varför tycker jag så? Fan när jag var yngre hatade jag t.o.m. att ha semester, för vad skulle jag göra då liksom. Jobba var mitt motto. Men nu har jag ju inte bara mig själv att tänka på längre. Nu blev det en liten avstickare här, men det jag ville komma fram till är.....JAG VILL INTE JOBBA!

Vad har kört över mig?

Helvete så seg jag är, vet inte vart jag ska ta vägen. Inte vad jag ska göra heller för den delen. Bakis? Kanske det, men jag mår ju inte dåligt. Är bara totalt orkeslös. Fan jag är visst inte 20 längre, pallar inte detta längre. Men man kan ju inte gå och lägga sig redan. Hallå, det är ju ledigt imorgon också! Det blev ju några öl, vin och en liten whiskey till kaffet när vi var hos min sambos moster. Kanske inte var det smartaste draget, men då mådde jag ju kalasbra. Kan ju trösta mig med att Madde känner sig ungefär likadant, och hon var ju trots allt totalt ras när vi åkte till Solna idag. Så hon blev bättre efter lite mat och alkohol, men sen var det "back to normal" igen. Hahaha.

Trouble är piggare än på mycket länge, hon t.o.m. äter av sin egen mat. Leker och röjer runt här hemma igen, härligt härligt. Hoppas bara att det håller i sig, och jag ska inte ta ut något i förskott. Ska nu ta och göra min tjej sällskap framför tv:n. Inte för att jag vet om det finns nåt att kolla på, men man kan ju alltid bara slötitta lite i soffan. Bakis och skakis, håll oss sällskap alla fyllon! 

En riktigt trevlig lördagkväll...

Lite öl, god mat och whiskey till kaffet. Hyfsade ingredienser för en lyckad afton. Vi lämnade hemmets lugna vrå vid 21-tiden, och drog vidare ut i natten. Jag och Steffe var tvungna att köpa snus, så det var uppdrag nummer ett när vi kom ut. Nummer två blev att hitta nåt mysigt ställe för att inta en kall öl. Första anhalten blev Dickens, ligger på Folkungagatan. Ett mycket trevligt ställe, men då vi hade planerat att spela lite Jack Vegas, och deras maskiner var upptagna, så drog vi vidare. Vi hamnade vid Södra station, vet fan inte vad stället heter. In med en öl och sen ta plats vid apparaterna. Madde provade att spela för första gången, det gick väl sådär. Hehe. Jag gick iaf plus minus noll, så det får jag vara nöjd med. När vi var på väg att dra hem så sprang vi på en kille som jobbar på ICA-butiken som finns på hörnet. Det blev lite snack, och sen vidare till ett kvartershak i kvarteret för några snabba pilsner. Vet inte riktigt om det var en sån bra idé, eller iaf inte för Madde. Hon mår som hon förtjänar idag....HAHAHAHAHA. Och nu ska vi åka till hennes moster, käka och vara allmänt sociala. För min del inga problem, för gumman i köket.... inte lika lockande just nu.

Lillkatten åt både imorse och nu. Det är fortfarande inga mängder, men hon får i sig nåt iaf. Tror mest hon är kinkig, att hon inte gillar sin mat. Jaja vi får försöka klura ut nåt. Nu ska jag ta lite frukost. På återseende.


Grillad entrecote...

...från Stekpannan har jag just ätit. Gott så in i helvete var det. Härligt att aldrig bli överraskad, det är alltid lika god mat därifrån. Så nu är man mätt och belåten. Öl, kaffe och whiskey står nu framför mig på bordet. Vart ska denna kvällen sluta tro? Nja det blir nog lugnt, det är iaf planen. Skål ta mig fan!!

Sporta, städa och...

Ja då var både badminton och städning avklarat, riktigt skönt. Badmintontimmen var ju lite lugnare än vanligt, mer lek än allvar. Stod mest och bollade lite fram och tillbaka. Men ändå skönt att röra lite på sig. Efter en snabblunch, bestående av nudlar med fralla till, så var det dags för ett litet röj här hemma. Okej, det intogs två koppar kaffe också. Men jag talar förstås om städning. Inte världens roligaste sysselsättning, men det måste göras ibland. Diska, damma, damsuga och torka golv. Ungefär i den ordningen skedde det, i härligt samförstånd mellan mig och Madde. Skönt som fan när det är klart. Nu är det bara rengöringen av ig själv som återstår....kommer snart att ske.

Trouble verkar nu lite piggare (peppar peppar). Hon har faktiskt ätit riktigt bra idag, förvisso dissar hon fortfarande "sin" mat och vill bara ha kokt fisk. Men vi försöker blanda ut den vanliga maten med fisken, och då går det rätt så bra. Nu är hon uppe och busar och kollar runt, och hon ser mycket piggare ut på ögonen. Härligt att se. Hon var lite intresserad av svabben när jag torkade golvet, men vågade inte riktigt anfalla den. Hmmm...den såg nog lite läskig ut.

Sporta lite

HA. Nu har jag lyckats att få med min sambo till badmintonhallen, eller nja vi är ju inte där än. Men går allt enligt planerna så ska det bli en timme badminton, ska bli skönt att röra lite på sig. Men fan om hon vinner, då blir mitt nya fina racket ett väldigt trasigt racket. Så det så!
Det verkar vara ett rätt så skapligt väder idag. Växlande förvisso, men just nu skiner solen. Det får gärna hålla i sig så resten av dagen, solen alltså. Vi har lyckats att få i lillkatten lite mat iaf, men hon springer ju inte till matskålen direkt. Såvida vi inte tar fram fisken då...:) Men annars får man försöka truga lite med henne, en kula i taget så att hon liksom får smak på det hela. Nu hade Madde blött upp kulor i fiskspad och det var tydligen smarrigt. Men hon är inte på hugget, ligger mest stilla och vilar/sover. Meeehh jag vill att hon ska bli frisk och livlig igen. The real Trouble, kom tillbaka. Alla dumheter är glömda nu, du får göra vad du vill (nästan iaf) bara du blir frisk.

Så, lyd mitt råd och gör som jag. Iväg och rör på dödfläsket ni också.

Sängtajm

Nu är det dags att hoppa i bingen. Min badmintonpartner är fortfarande sjuk, så det kanske inte blir nåt spel imorgon. Om jag inte lyckas få med Madde att lira, men det beror lite på hur lillkatten mår. Är hon fortfarande lika dålig så lämnar vi henne inte. Hon är även den som får avgöra vad som händer imorgon kväll. Blir det öl ute, eller öl hemma. Jaja den som lever får se. Ha det gött, och sussa sött!

Segt...

Otroligt segt idag. Är det därför den kallas långfredag? Jaja, har inte hänt så mycket idag. Har varit i tvättstugan, så lite nytta har det blivit iaf. Alltid lika skönt när det är klart. Steg upp vid 10-tiden idag, orkade inte ligga kvar längre. Och vad är det första jag får se? Jo en jävla massa snö, precis vad jag ville ha....NOT. Gick ut i ovädret för att köpa tidning, det blev lite frukost också. Satte mig sedan vid datorn och kollade runt lite, sedan över till papperstidningen. Väckte min sambo vi strax före tolv, tyckte det var dags för henne att stiga upp då. Sen var jag brutalt hungrig också. Var ute och tog några talande bilder mellan tvättstugebesöken, var ju tvungen att dokumentera den fina påskvädret.

Lillkatten är fortfarande inte bra, börjar tro att hon hungerstrejkar eller nåt. Men hon äter dock lite grann, kokt fisk var inte så dumt. Hoppas att hon bättrar på sig snart, hon är så hängig och inte alls på hugget. Stackars liten.

         

2 år!

Långfredagen kallas tydligen denna dag, skitkul...verkligen. För att vara helt ärlig, jag har aldrig varit mycket för att fira högtider öht. Tänker inte börja nu heller. Kan däremot tänka mig att fira med min sambo idag. Det är nämligen 2 år sedan det blev nåt av allvarligare art mellan oss, och det är det ju värt att hurra lite extra för. Påskhelgen 2006 skulle jag tillbringa hos min bror ute på Djurö, blev väl inte riktigt så. För Madde hade lite andra planer för mig...:) Hon såg till att jag blev bjuden på fest, just på långfredagen, i Solna. Då jag tyckte det var bökigt att ta mig ut till min bror på natten, så var jag ju tvungen att fixa boende inne i stan. Och av en slump så sov jag i den lägenhet som nu är mitt hem. Det lustiga är att jag stannade kvar även under lördagen, påskafton alltså. Då detta inte trots allt inte var ens lite planerat, så blev hela situationen lite trevande. Madde väntar på att jag ska åka, även om hon inte ville det, och jag drar ut på det så länge jag bara kan. Till slut så är det ju för sent att åka ut till brorsan...hehe. Så jag träffade inte min bror och hans sambo så jättemycket den helgen, men med facit i hand så var det värt det. Jag har aldrig varit lyckligare än vad jag är nu. Älskar dig över allt annat gumman!!! Puss!


Kustbevakarna & SSRS

Är det snart på tv, 5:an är kanalen. Ett rätt så intressant program om kustbevakarna och sjöräddningssällskapet, otroligt viktiga enheter i vår skärgård. Dessa personer gör väldigt mycket nytta, allt från olyckor till sjöfylleri och hastighetsöverträdelser till sjöss. Svenska Sjöräddningssällskapet är en helt ideell organisation, vilket innebär att dessa människor gör detta på sin fritid. Ni som inte sett detta program, börja göra det nu. 20.00 på 5:an. Pronto!

Tragedin i Arboga.

Fruktansvärt hemskt det som har hänt. Men nu skriver media att pappan är helt avförd från utredningen, han är alltså oskyldig. Men hur kommer allmänheten att se på honom? Finns det inte en ganska stor risk att han redan är "dömd"? Här anser jag att vi har ett stort problem, att peka ut någon i media innan det är utom all tvivel hurvida den personen är skyldig eller inte. Och media är en stor bov i detta drama, nyheter ska säljas till varje pris. Ibland känns det som att journalister inte riktigt förstår när dom bör ligga lite lågt, snokandet och nyfikenheten tar överhanden från det sunda förnuftet. Det ska publiceras "breaking news" oavsett vilka konsekvenserna kan bli. Nu är inte just detta fall unikt, och absolut inte det värsta exemplet heller för den delen. Vi kan ta de sk "Stureplansprofilerna". Där fick media en stor massa att hata dessa personer redan innan dom föll. Eller media och media, här är det kvällstidningarna som är värst. Det vinklas och vrids till så dom får det att låta som ett smärre världskrig. Och det sorgliga är att en stor del av folket köper det som står i tidningarna med hull och hår. Att ifrågasätta ett eventuellt nyhetsvärde är inte aktuellt, det är mycket bekvämare att tro på allt som skrivs.

Men för att gå tillbaka till det som hände i Arboga. Fruktansvärt för alla anhöriga så klart. Men frågan är om jag inte hyser lite extra sympati för pappan i detta fallet, utpekad som en mördare. Ja han hade tidigare domar på sig. Men ska det spela nån roll? Självklart ska han granskas, alibin ska kollas etc. Men kan inte detta göras lite mer anonymt? Att han är vem som helst i en utredning. Känns som att polisen gjorde det lite för enkelt för sig. Men framför allt att man gick ut med det i media.

Jag hoppas att alla inblandade klarar av att gå vidare efter denna tragedi. Mina tankar går till er!

Jag och katterna...

Ja här sitter vi då, eller dom ligger i var sitt rum, alldeles ensamma. Madde är på äventyr med sin moster, shoppingtime. Men ni ska inte  tro att vi är ledsna för det, lugnt och skönt är det...hehe. Väntar på mitt blivande tv-spel, tjoho va kul det ska bli....kanske. Men jag tror att jag ska vara snäll och vänta tills Madde kommer hem innan jag sätter igång och spela. Jag menar, är det nån som behöver träna lite så är det väl hon. Ska bara testa så att allt fungerar som det ska innan affären avslutas, och säljaren kan sparkas ut....haha. Jag vet inte om katterna tycker det är lika spännande som vad vi gör, det innebär bara en sak till som tar uppmärksamheten från dom. Men känner jag oss rätt så kommer vi att tröttna rätt så fort, alltså när det inte går bra längre. Om det nu öht kommer att göra det....hmmm. Och om ni inte har fattat det än, jag är sjuk idag också. Hoppas att denna "ledighet" hjälper till att kurera mig nu, fan vore väl annars. Glad Påsk och God Ny Kyckling!!


Lite terror...

Har iaf fått reta katterna lite, dom gillar nämligen inte kameran. Man kan ju tycka att dom borde ha vant sig vid det här laget, men inte då. Så jag lägger upp ett par bilder på dom här till allmän beskådan. Se bara så fina dom är.

 

Har brist på ord...

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om idag. Har inte ens orkat slå på datorn tidigare, snacka om slö....haha. Har varit hemma idag igen, förkyldningen vill inte riktigt släppa taget om mig. Steg upp ur sängen vid 10.30 och slog på tv-spelet. För första gången på väldigt länge faktiskt. Det blev SSX, ett snowboardspel. Men satan vad ringrostig jag är, måste nog spela lite oftare om jag ska palla. Alltså om det ska gå någorlunda bra, annars tröttnar jag rätt så fort. Men jag trodde att jag hade humör när det gäller sånt här, men min sambo är snäppet värre. Snacka om dåligt tålamod, zip zip zero liksom....haha. På tal om henne, vid 12.30 kravlade hon sig ur sängen. Till hennes försvar ska dock sägas att  hon är sjuk, jaa hon också. Så det blev en ganska sen frukost idag. Längtar till imorgon kväll, ska iväg och köpa ett Nintendo 64 med Super Mario till. Snacka om nostalgi.

Skön seger...

Fan vad härligt, den segern satt fint. Men attans så nervöst det blev på slutet, med numerärt överläge för Frölunda. Men det är bra, nu blir det iaf lugnt här hemma. Till min älsklings stora glädje...;) Men nu är det bara att ladda om, nya tag i Göteborg på torsdag (tror jag).

Himmel o helvete

Det har bara gått en period av matchen, men jag har redan gått igenom både glädje och riktig ilska. Satan vad sport kan påverka mig, på både gott och ont. Jag tror min sambo också hoppas på Färjestadseger, eller jo det gör hon med tanke på att hon också håller på "rätt" lag. Men hon är inte i närheten av den fanatism som jag besitter, men för husfridens skull så vill hon nog att "vargarna" vinner. Jaja 2 perioder kvar, och nervositeten har inga planer på att avta. Slutgiltig rapport kommer senare, om inte datorn är utslängd...;)

Nu är det snart hockey igen...

Bra att dom sänder Färjestad-Frölunda i en kanal som jag kan se, kanal 9 alltså. Har ju inte Canal+ längre, lite tråkigt ibland. Hoppas att jag inte behöver bli alltför sur ikväll, utan att FBK vinner denna matchen. Men jag skulle då hellre suttit i Löfbergs Lila Arena istället, men det är ju så att man bor lite för långt därifrån nu för tiden. Fan jag har hamnat längre och längre från Karlstad för varje gång jag flyttat. 9 mil, 16 mil och nu ca 30 mil. Man åker ju gärna inte dit över en kväll direkt, men skulle det bli finalspel så kanske det tåls att tänka på. Men det är långt kvar dit, får ta en match i taget. Med början ikväll.

Växlande väder

En liten promenad blev det idag, en sväng runt Tanto. Vet inte om det är så bra när man är sjuk, men jag får ju tuppjuck av att bara sitta inne. Jaja den som lever får se. Rätt så behagligt väder när vi gick hemifrån, och även nere vid Tanto. Men på vägen därifrån, damn vad det började snöa. Från vårkänslor med en sol som försökte titta fram, och även lyckades emellanåt, till rena rama vintern igen. Snacka om att det är svårt att klä sig. Jag låter bilderna tala...

   

Vad ska man tro om detta?

Idag fick jag en chipspåse hemskickad, adresserad till mig. Vad ska jag tro? Äter jag för mycket, eller har jag ätit mycket och nu minskat mitt intag? Allvarligt talat, det var från ATG. Reklam för Olympiatravet. Jaja lite kul var det allt, iaf innan jag kollade vart det kom ifrån.


Fotografering

Det här med fotografering är för mig ganska nytt, iaf med systemkamera. En vanlig kompaktkamera, analog eller digital, har väl dom flesta erfarenhet av. Det var min sambo som fick oss att köpa en digital systemkamera förra sommaren, då hon är väldigt intresserad av att fota. Jag måste erkänna att jag fastnade rätt så fort, skitkul ju. Vilken enorm skillnad mot en kompaktkamera, så många fler möjligheter att få till foton. Det hela slutade med att jag gick och köpte mig en "egen" kamera, kunde ju bli rätt jobbigt när båda ville fota och det bara fanns en kamera. Även om jag inte är lika "hysterisk" som min sambo så tar jag numera ganske mycket kort, och det är ett köp jag är väldigt nöjd med. Jag kan däremot inte kalla mig fotograf, absolut inte. Väldigt mycket nybörjare som fortfarande har mängder att lära. Har lite funderingar på att kanske gå en fotokurs, har en aningens dåligt tålamod för att försöka mig fram på egen hand. Så jag kör fortfarande mest på kamerans egen automatik, alltså att den väljer inställningar åt mig. Lite experimenteringar blir det väl ibland, men det är verkligen bara ibland. Skulle just därför också vilja slå ett slag för den kamera jag har, en Nikon D80. Passar utmärkt för nybörjare, men räcker sedan till när man blir mer varm i kläderna. Finns även en uppsjö av tillbehör att välja mellan, vilket iofs är en riktig djungel när man är novis som jag. Men vassego för gratisreklamen Nikon...:) Sen har vi detta med bildbehandling, huahuahua. Det kommer ta tid innan jag lär mig, det ska gudarna veta. Skulle nog behöva en kurs för detta också. Jag har provat mig fram lite, och en del bilder har blivit rätt coola. Men fråga mig inte hur jag har burit mig åt för att få dom så. Gör lite si, gör lite så. Och vips så blir det skitbra....eller bara att radera. Nåja, jag ska nog lära mig så småningom. Övning ger färdighet sägs det ju, hoppas att det stämmer....haha.

Hemma idag igen

Fortfarande krasslig, är inte alls på hugget. Men jag hoppas att denna vila gör någon nytta, att kroppen återhämtar sig från allt dåligt. Det jobbiga med att vara hemma är ju att dagarna blir fruktansvärt sega, iaf när man som jag trots allt inte är helt däckad. Samtidigt går dom fort, man får absolut ingenting gjort. Kanske beror på att man inte har så mycket energi till att göra nåt, vi säger så iaf. Ska iaf försöka fixa lite lunch till min sambo när hon kommer hem, vilket är rätt snart. Hmmm måste alltså resa mig härifrån.

Lite bättre nyheter är att lillkatten verkar må bättre, hon t.o.m. tiggde mat imorse. Röjde runt gjorde hon också. Nu ligger hon och sover, men hon behöver väl ladda batterierna. Hoppas det håller i sig, vill ju att hon ska bli frisk.


Vi lever kvar i schlagerns värld!

Enligt Rickard Rosenblom, medlem i Göteborgsjuryn, så var bidragen de se innan röstning inspelade vid olika tillfällen. Detta står att läsa i Aftonbladet idag. Sanna Nielsen, Rongedal och Frida bedömdes efter de nummer som de gjorde alldeles efter segern i delfinalerna.
"Än viktigare med tanke på utgången är kanske att även Sanna Nielsens framförande var det efter annonserat avancemang och där en märkbart rörd Sanna med tårfylld röst tappar texten" skriver Rickard i sin blogg.
Min ståndpunkt igår att man ska skrota svenska folket istället för jurygrupperna har helt plötsligt inte lika mycket substans känns det som. Nog för att jag alltid misstänkt att mygel kan förekomma, men detta låter rent ut sagt löjligt. Är det verkligen så att planen var att Charlotte skulle vinna? Låt konspirationsteorierna flöda fritt. Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro eller tycka längre. Dumma Christer Björkman, du har raserat hela min schlagervärld. Hur ska jag nu kunna gå vidare efter detta? Jag är alldeles förvirrad, mina tankar svävar fritt i nåt sorts svart hål utan varken mening eller mål. Jag är helt knäckt. Ska nu återgå till hårdrocken, där vet jag än så länge vad som väntas.


Veterinärbesök

Nu har vi varit hos veterinären med lilla Trouble. Stackarn har lite feber, så hon har fått en penicelinkur som hon ska äta i 10 dagar. Vi ska även ge henne lite annan mat då hon är lite risig i kistan. Hon kändes lite öm på magen, men inte något allvarligt. Men i övrigt såg det jättebra ut, hon är fin i pälsen och ser frisk ut på ögonen. Så att hon är lite hängig beror förhoppningsvis på febern, och att hon inte äter så bra har väl att göra med magen. I det stora hela så verkar det ju inte vara så farligt, bara hoppas att penicelinet hjälper. Nu återstår bara för matte att försöka få i henne tabletterna...;)

Husse är dock fortfarande sjuk...:(

Sjuk

Jaha då var jag helt plötsligt sjuk, det tillhör faktiskt inte vanligheterna. Har känt under natten att jag varit varm, samtidigt som jag frusit. Genom att använda min otroligt välutvecklade hjärna så misstänkte jag feber. Detta tillstånd höll i sig även när jag klev upp ur sängen imorse, frysa och svettas om vartannat. Hmmm hur göra? Hade det varit för ett gäng år sen så hade jag masat mig iväg till jobbet iaf, bära eller brista liksom. Men som en lite äldre, och förhoppningsvis smartare, person så valde jag att vara hemma idag. Hurvida jag har feber eller inte kan jag inte säga, brukar inte ta tempen. Fan man känner ju om man mår kasst.

Jag klev upp ur sängen vid strax efter 12, fixade till en otrolig frukost bestående av flingor, mjölk och jordgubbssylt. Och några kvarvarande korvbröd med kalkon till. Fan vad jag är grym på detta. Min sambo var just hemma på en snabblunch, en kopp kaffe och lite snack. Så nu sitter jag här med katterna som sällskap. Eller nja, dom håller till på annat håll. Inte vill dom vara med husse, bara när det är dags för mat. Då duger man minsann...haha. Men lilla Trouble mår fortfarande inte bra, hängig, lite orolig och väldigt liten aptit. Hon äter ibland, men man får truga lite med henne för att hon ska bli intresserad. Nu när Madde var hemma så gick hon faktiskt och åt på eget bevåg, inte så mycket dock. Men för att vara kattunge så är hon väldigt liten i maten, det har hon varit hela tiden. Men innan har hon iaf käkat med god aptit när hin ätit. Men vi ska gå ner till veterinären senare och prata med dom, så får vi se vad dom säger.

Skrota jurygrupperna?

Vi snackar nu melodifestival igen. Enligt kvällstidningarna vill både folket och artisterna att jurygrupperna skrotas. Sen ska vi inte glömma allas våran Bert, han tycker också att dessa inget förstår. Men vill folket verkligen det? Jag har då inte blivit tillfrågad. Skulle tro att det är som vanligt, det är bara den del av befolkningen som är missnöjda som gör sin röst hörd. Så då kan man ju fråga sig hur mycket substans det finns i denna "folkstorm". Men vem vet då bäst, folket eller juryn? Har faktiskt ingen aning egentligen, men att de ser på helt olika kreterier är ju utom all tvivel. Jag tror att folket ser till popularitet hos artisterna, ju mer känd dessto fler röster. Juryn ser, förhppningsvis, mer till eventuella chanser längre fram, i den stora finalen alltså. Där kan man dock lämna in ett veto, i vissa fall misstänker man att även juryn sitter och har fest under kvällen. För gudarna ska veta att jag och juryn många gånger också har helt skilda åsikter, men med det inte sagt att jag är den som har rätt.

Men som det fungerar med röstningen nu så borde den skrotas helt, och lämnas över till bara jurygrupper igen. Varför jag tycker så? Jo det ska jag tala om. För det första så rasar telefonnätet samman varje gång. Hur rättvist blir det då? För det andra så kan man rösta hur många gånger man vill. Blir det ett rättvist resultat? För det tredje så kan man rösta efter det att jurygrupperna sagt sitt, och då är det upplagt för taktikröstning. Rättvisa någon? Nej skrota svenska folket istället, det är mitt förslag.


Nu ska jag äta tårta...

Jag ska ta en tårtbit, sätta mig så nära min lilla tjej som möjligt och bara njuta. Hoppas hon blir riktigt frestad, åhh så gott det ska bli. Muahahahaha så elak jag kan vara. Men jag hade ju tydligen redan bränt mina broar så jag kan ju lika gärna fortsätta. Hehehe

Laga mat

Fick lite inspiration av min sambos blogg. Inte att laga mat alltså, men däremot lite tankar om just matlagning. Ett nödvändigt ont. Min filosofi är att det ska gå tokfort att fixa käk. Alltså hur kul är det att lägga ner kanske timmar på att laga en middag som man sen kastar i sig på typ 10 minuter? Nej inte alls. Men det ska erkännas att det är lite mer inspirerande att laga nåt nu när man är två som ska äta. På den tiden man levde själv så blev det mest pasta eller ris med korv eller köttbullar till när det väl lagades mat hemma. Ska väl erkännas att det allt som oftast blev att äta ute, inte direkt billigt men väldans bekvämt. Har dock turen att min sambo står för matlagningen för det mesta, till hennes stora förtret....haha.


Nyduschad

Fan va skönt det var, att duscha alltså. Jag passade på att raka mig också, både på huvudet och i ansiktet. Så nu kanske det blir lite kela ikväll...;) Min älskling håller på med maten, det luktade underbart när jag kom ut ur badrummet. Kyckling med ris och béarnaisesås, satan så gott det ska bli. Sen har JAG kvar tårta sen igår, är nog inte omöjligt att det blir en bit till kaffet sen. Tönten jag har till sambo har ju en deal med en kompis att dom bara får äta något onyttigt EN gång i veckan, och hon tog sin ranson igår. HAHAHAHAHAHA

Hur i h-vete?

Titta på bilden nedan. Kan nån sen tala om för mig hur det kan vara tillåtet att låta det se ut på detta viset. Här snackar vi gamla hus i anslutning till Mosebacke här i Stockholm. Alltså, hur tänker folk? Och varför reagerar ingen? Det ser rent sagt för jävligt ut, och det passar absolut inte in i den här miljön. Folk är fan inte kloka.

   

En bild lite inzoomad, och en för helheten.

En promenad

Såja, nu har vi varit duktiga och promenerat en sväng. Drygt 1,5 timme ute i vårvädret blev det allt, förvisso inte i något jättetempo. Vi hade ju kamerorna med oss och letandet av motiv, och sen fotograferandet, funkar inte bra att göra om man går fort. Men vi fick lite frisk luft iaf, och det var väl det viktiga. En och annan skaplig bild blev det också. Det var riktigt skönt ute, men det är otroligt svårt att klä sig denna årstid. Luften är kall medans solen värmer på ganska bra. Jaja, lite svett får man räkna med...haha.

Våran lilla katt, Trouble, mår inte riktigt bra. Vet inte vad det kan vara, men hon är väldigt hängig och inte alls på hugget. Har knappt ätit sen igår kväll, spytt har stackarn också gjort. Men med tanke på att hon gärna tuggar i sig diverse saker som hon inte ska så kanske det inte är så konstigt. Vi får hoppas att det beror på det iaf. Krya på dig gumman!

Här kommer lite bilder av ett underbart Stockholm...

                

Denna är jag grymt nöjd med...

image9

Så här...

...skulle det kunna se ut om jag orkade gå upp tidigt och fota. Eller kanske inte riktigt, är nog inte lika duktig. Men iaf, underbara söder...



Vi får väl se om jag lyckas fånga nåt som är värt att lägga ut här sen. Men nu bär det snart iväg ut över söders nejder, en promenad åt nåt håll.

Jaha

Ja då var det söndag, igen. Jag vill ha det till lördag, kanske beror på att jag jobbade igår. Men det blir en rätt kort helg när man tar den först på lördag, men jag kan väl inte skylla på nån annan....hmmm. Rätt skapligt väder här i huvudstaden idag, solen försöker iaf titta fram bakom molnen. Vi funderar på att ta en liten promenad efter frukost, man får ju passa på när vädret är behagligt. Eller det vet jag ju inte riktigt, har faktiskt inte varit ute ännu. Men det ser så ut, och det är det som får räknas just nu iaf. Jag tror våra katter blir glada om vi går ut en sväng, deras matte kanske kan hitta några andra motiv att ta kort på....haha. Sen tror jag nog att vi kan behöva det, man blir ju bara segare av att bara vara inomhus.

Vann rätt låt?

Jag vet inte det jag, sa ju tidigare att BWO var bäst. Och jag står fortfarande för det, tror att dom haft en bra chans nere i Belgrad. Men inte är Charlotte chanslös, inte alls. Det är ju trots allt en riktig schlagerdänga, fläskig refräng etc. Lycka till Charlotte!

En tråkig sportlördag...

Hmmm inte kul alls idag. Färjestad torskade med 4-0 mot indianerna från Göteborg, inte bra alls. Och sen fick mitt kära Arsenal bara oavgjort mot M´boro idag, samtidigt som både Man U och Chelsea vann sina matcher.

Varför?

Är det inte lite orättvist att folket får rösta efter att juryrösterna är avklarade? Det är verkligen upplagt för en massa sympatiröster nu när folk ser hur de olika artisterna ligger till. I rättvisans namn borde väl folkets möjlighet att lägga sina röster avslutats innan juryrösterna redovisats.

Röstning...

Hej å hå vad lätt det är att rösta på denna jävla melodifestival. Jag har nu försökt att göra min medborgerliga plikt genom att lägga en röst, men det är fullkomligt omöjligt att komma fram. Nätet upptaget, kul jul liksom. Stackars Christer Sjögren som går miste om min värdefulla röst, men vi får ju hoppas att dom som lyckas komma fram har lika bra smak som mig...hehe. Men för att vara helt ärlig, BWO var faktiskt bäst ikväll.

Schlager

Nu börjar det.... Ja detta irriterande program som man lik förbannat "måste" kolla på vartende år. Det hör ju liksom till att sitta framför tv:n, svära och bli upprörd...hehe. Kan nån sen förklara för mig varför han den där Luuk är så förbannat populär? Jag fattar det inte, retar bara upp mig på han. Han var bra förr, men på senare år så har det bara gått utför tycker jag. Men lycka till alla tävlande!!

Äntligen helg...

...eller ja, det var det vid typ tresnåret idag. Men jag har inte orkat slå på datorn tidigare. Som sagt jag har jobbat, igår 7.30-20 och idag mellan 9-14. Det känns i kroppen vill jag lova. Inte direkt för att en inventering är så jättefysiskt ansträngande, men det sliter bara att gå upp tidigt för att dra till jobbet en lördag. Däckade faktiskt på soffan en sväng förut. Satte mig i fåtöljen för att läsa nya Sweden Rock Magazine men soffan verkade vara bättre, så där hamnade jag. Har precis käkat lite, diskat och laddat kaffebryggaren. Nu ska det snart bli java och gräddtårta....jammi. Jag vet inte om jag vill erkänna detta, men det blir nog lite melodifestival också. Hmmm... 

Och hockeyhelvetet går inte som jag vill just nu..... morr 

Snart helg!

Jo men visst, det brukar ju vara kul. Men just denna helg är inte så upplyftande, inventering kallas det. Det innebär jobb till ca 20.00 imorgon kväll, sen börja runt 08.00 på lördag igen. Låter det kul tycker ni? Jaja passa på att ha lite skadeglädje ni. Nu är det dock så att alla inte behöver jobba lördagen, det beror lite på hur mycket fel det är. Men vilka som "får" jobba då vet jag inte än, så har jag tur så slipper jag. Men det finns lite annat att göra, så jag har ställt in mig på att gå dit iaf. Det tråkiga är att det inte blir nåt badmintonspel på lördag, lite surt faktiskt. Kanske inte skadar med lite vila någon gång ibland, jag kan ju alltid vila mig i form haha.

Ett litet parentes..... 1-0 JAAAAAAAAAAAAAAAA

Men på lördagskvällen är det planerat en liten utgång och några öl i goda vänners lag, ska bli trevligt. Hoppas bara att jag inte är alltför trött. Nej nu ska jag kolla hockeyn....

TV-tittande

Nu blir det lite TV-tittande, för en gångs skull. Inte så ofta det sker faktiskt. Men nu är det ju hockeyslutspel, och just ikväll visar Kanal 9 mitt kära Färjestad. Så det lär bli en svettig kväll, nervöst som bara fan. Bäva älskling!!! :P
Men jag är inte så orolig, än så länge iaf. Emil Kåberg tillbaka efter skada, han kommer att behövas i ett, förhoppningsvis, långt slutspel. Sämre är att Andre Lakos är skadad.

Förlust...

Jaha då blev det förlust i den första kvartsfinalen. Hade dom varit vakna i början av matchen kanske det sett annorlunda ut, Färjestad dominerade ju typ period 2 och 3. Men en match varar i 60 minuter, så det gäller att vara på tå hela tiden. Så än så länge har jag inte deppat ihop, det ser inte alltför mörkt ut. Bara dom lär sig göra mål så ska nog detta gå vägen trots allt. Nya tag på torsdag...

Sport...

Nu börjar äntligen hockeyslutspelet. Synd bara att dom inte visar Färjestad på en kanal som jag kan se, dumma dom... Finns dock en risk för gråt och tandagnisslan, men förhoppningsvis blir det tjo o tjim istället. Oavsett vilket så är det inte bra för hjärtat med sådana här påfrestningar, kanske man bryr sig för mycket. Nej det kan man väl inte...? Men en hel del känsloyttringar lär det bli, känslomänniska som jag är. Förra året så ville min sambo typ förbjuda mig att kolla på hockey, hon tyckte inte riktigt om den grabb som framträdde då. Jag kan bli lite kinkig och sur när det går emot....;)

Tjoho vad jag gillar SL!

En underbar sista del på min arbetsdag. Sitter på tåget i Södertälje hamn och väntar på avgång, men blir meddelade att vi kan bli lite sena pga ett växelfel. Okej, inget konstigt med det. Händer dessvärre rätt så ofta, så jag börjar bli van nu. Men nu kommer det roliga i kråksången.... Efter ca 15 minuter så ropas det ut i högtalarna att tåg mot Stockholm Central/Märsta kommer att avgå från spår 1, och vi sitter i ett tåg på spår 3. Hur fan kan det ta en kvart att upptäcka att just det tåget inte går att åka iväg med? Skumt sa Bull... Ni kan ju tänka er paniken hos folk när de blir medvetna om ett tågbyte, stress är underdrift kan jag meddela. Förvisso är jag ju likadan själv, jag har blivit märkt av att bo i denna stad....hmmm. Till råga på allt så innebär bytet att vi nu får genomlida resan med ett gammalt tåg....grrrr. Men men, jag kom ju hem iaf.

Men när jag väl kom hem så stod maten på bordet, härligt härligt. Jag tackar för det min älskling...puss. Så nu är ordningen återställd, och jag tar hand om disken....:) Min sambo och våran lilla huligankatt har tydligen haft lite olika åsikter om hur man uppför sig idag...hahaha. Så det är lite sura miner här hemma. Nej nu ska jag gå och tvätta bort allt jobbäckelskit man har fått på sig idag. På återseende.

AOR

För all älskare av melodiös hårdrock kommer här ett litet tips....

www.myspace.com/doubledouced

Resultat...

Här kommer mitt resultat på Maggans utmaning...



Man skulle googla på bilder, sin födelsedag (6 november i mitt fall) och ta den andra bilden som kom upp. Men visst är den söt....


Skitspel...

Kaxig som bara den gav jag mig på att spela lite kort med min sambo, med facit i hand en lika idiotisk idé som vanligt. Behöver jag ta orden i min mun, eller sätta dem på pränt? Ok då, jag förlorade...:(
Det brukar dessvärre inte spela någon roll vad vi får för oss att spela, 9/10 ggr vinner min lilla mes över mig. Men som den stora människa jag är så unnar jag henne det..

.

Här har vi då min lilla älskling, ätandes en skorpa. Hon kör på den smala linjen numera....

Jag e inte bitter.....


Våga fråga...

Har fått en fråga varför jag har en länk till spraydate på min sida. Kan det vara för att jag vill hjälpa vilsna själar att hitta den rätta? Partnern med stort P. Skulle kunna vara så, men riktigt så omtänksam är jag inte. Sanningen är snarare den att jag är totalt inkompetent när det gäller sånt här, med typ hemsidor och annat tjafs. Eller rättare sagt, datorer i allmänhet. Den där jävla länken fick jag ju på köpet, och fråga mig inte hur man får bort den. Som vanligt när det gäller mig så får denna sida se ut som den gör, iaf ända tills det kommer en mall skriven för 3-åringar om hur man ändrar saker och ting. Då kanske jag fixar det.... Men vi får väl hoppas att nån sate har nytta av länken så länge.

Arbetsveckans första dag...

...är äntligen avklarad. Har haft en bra dag utan större överaskningar, det har rullat på helt enkelt. Här hemma var det ombytta roller idag. Jag fixade käket, och min sambo tog hand om disken. Dom säger att ombyte förnöjer, men jag vette fan...:) Sitter nu och samlar kraft till att ta mig in i duschen, men vi får väl se hur länge jag blir sittande här. Att sitta framför datorn har en tendens att bli långvarigt, även om jag bara sitter och surfar runt utan egentligt mål. Det är lättare att vara irriterad över att det inte finns nåt att kolla på än att göra nåt åt det.... - Gå ifrån datorn ditt pucko!! Så borde jag agera, men men.... Ska iaf lämna denna sida för stunden, kanske spåna lite på nya inägg att skriva. I´ll be back!

Hockeyslutspelet!

HV 71 - Skellefteå AIK

 Detta borde bli en rätt så "enkel" serie för HV, men slutspel är ändå slutspel och tidigare resultat behöver inte ha så stor betydelse. Men jag tror att HV vinner detta med 4-1 i matcher.


Linköping - Djurgården

 Djurgården är äntligen i ett slutspel igen, efter några års frånvaro bland de stora. Och jag tror att nånstan finns en risk att de är rätt så nöjda med det, sen är Linköping ett bättre lag än stockholmarna. 4-2 till Linköping.


Modo - Timrå

 Blir det månne en repris på fjolårets kvartsfinalserie? Typ helt omöjligt att sia om, men att det förmodligen blir lika jämnt är nog ingen högoddsare. Jag kan sträcka mig till att gissa 3-3, vem som tar den sista och avgörande segern låter jag vara osagt. Fegt jag vet... Men okej då, Timrå tar hem denna serie.


Färjestad - Frölunda

 Mitt kära gula-lila lag, Färjestad alltså. Säsongen har verkligen varit både upp och ner, lysande matcher har blandats med riktiga bottennapp. Det har inte funnits nån riktig stabilitet i år. Visst, skador är en del av förklaringen men långt ifrån hela sanningen. "Vi" är inne i en generationsväxling, eller den är åtminstonde nära förestående, och vissa av spelarna har tyvärr passerat "bäst-före datum". Men vi får väl hoppas att dom tar ett sista krafttag och bevisar för mig att jag har fel...
 Dessa ord passar ju rätt bra in på Frölunda också, så jag hänvisar till föregående stycke. Förutom den sista meningen då....;)
 Men jag tippar att Färjestad tar hem detta med 4-2 i matcher.

En slappardag...

Idag har det inte hänt mycket innanför dessa väggar. Både jag och min sambo är rätt slitna idag, festandet tar på krafterna numer...;) Även om det var rätt så lugnt igår så känns kroppen helt slut, mår dock inte dåligt tack o lov. Sitter nu och väntar på lottningen, eller rättare sagt valet, till hockeyslutspelet. Återkomer med synpunkter angående detta senare.

Ännu en bloggare!

Jaha då var man här då, som vanligt typ 100 år efter alla andra. Ingen kan iaf anklaga mig för att hoppa på alla nyheter med en gång. Oavsett om det gäller forum i allmänhet, bilddagboken eller som i detta fall att blogga, jag hoppar på tåget när det är på väg att spåra ur. Nu tror jag väl kanske inte att just detta fenomen kommer att försvinna i första taget, men det får framtiden utvisa. Nu är jag här iaf...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0